Hansken (1630-1655) helpt haar bedreigde soortgenoten
Ruim € 3.000,- van REMBRANDTS OLIFANT voor bedreigde olifanten

Amstelveen, 23 februari 2007

Hansken, de beroemdste olifant van de 17e eeuw, helpt haar bedreigde soortgenoten anno 2007.
Van ieder verkocht exemplaar van REMBRANDTS OLIFANT zet de uitgever € 2,50 apart. De helft voor de Marjo Hoedemaker Foundation, de stichting van de directeur van het Dierenpark Amersfoort. De andere helft voor het Wereld Natuur Fonds. Vandaag reikte uitgever Dolf Weverink in Amersfoort twee cheques van ieder € 1.594,- uit aan Marjo Hoedemaker en Jan Versteegh van het WNF, de opbrengst van de verkoop in 2006.
Marjo Hoedemaker: 'Zoals we nu met de natuur omgaan, is ronduit rampzalig. Als we zo doorgaan, zien we over 50 jaar olifanten of neushoorns alleen nog in de dierentuin. Daarom zijn initiatieven om kwetsbare dieren zoals de olifant te beschermen zo belangrijk.'
De Marjo Hoedemaker Foundation zet zich in voor de olifanten in Sri Lanka, de geboortegrond van Hansken. Het Wereld Natuur Fonds zet zich onder meer in voor de bescherming van Afrikaanse olifant.
In REMBRANDTS OLIFANT beschrijft auteur Michiel Roscam Abbing het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Hansken, zoals de vrouwtjesolifant door een van haar oppassers werd genoemd, leerde diverse kunstjes en trok als een attractie door heel Europa. Rembrandt tekende Hansken in 1637 en beeldde de olifant af op zijn beroemde ets Adam en Eva in het paradijs. Vondel verwees naar de olifant in zijn Gijsbreght, en de beroemde geleerde Barlaeus beschreef een optreden van het dier.
REMBRANDTS OLIFANT is prachtig lees- en kijkboek voor jong en oud. Het boek laat de 17e eeuw zien door de ogen van een olifant. REMBRANDTS OLIFANT telt 60 pagina´s, is gebonden en kost € 17,50. Verkrijgbaar bij de boekhandel.

Het boek is ook verkrijgbaar in een Engelse vertaling.
Heel geschikt om cadeau te geven, erg leuk om te krijgen.